Виробник – Gibson Federated BattleMechs

Рік виробництва – 3069

Маса – 100

Клас – Штурмовий

Двигун – 300 Compact

Швидкість – 54 км/год

Ціна – 19,230,000

BV (2.0) – 1,794

Геній прецентора Вапули був у тому, що найбільший мех целестиальної серії має бути командною машиною-зомбі, яка буда приманювати вогонь ворога як найтовстіша ціль, і буде потужним якорем формації. Саме тому Архангел було створено з ціллю виживання понад усе. 12 базових подвійних охолоджувачів, компактне гіро, компактний двигун, малий кокпіт та ендосталевий скелет лишали 36 тонн та 37 слотів подспейсу, а броня була максимальна – 47 (15 в спині) в центральному торсі, 32 (10 в спині) в бокових торсах, 34 в руках та 42 в ногах.

Інвіктус – 1 додатковий охолоджувач, 3 стрибкові двигуни, меч, плазма гвинтівка з 2 тонами картриджів, важка PPC і прицільний комп’ютер та ЕЦМ. Феноменально маленька кількість зброї, колосальна кількість електроніки. Все ще може знищити ворога з пари пострілів вибиваючи бокові торси.

Домінус – 8 додаткових охолоджувачів, 2 ER середні лазери, 2 важкі PPC та обрізана PPC. Коли командир хоче постріляти.

Інфернус – Близнюк попередньої конфігурації, замість лазерів і однієї PPC запхали 2 Легкі PPC та другу обрізану PPC.

Комінус – 2 ER середні лазери, 3 додаткові охолоджувачі, ER маленький лазер та 2 MRM 40 з 4 тонами ракет під кейсами та ЕЦМ. 

Люмінос – 3 стрибкові двигуни, 4 середні пульс лазери, 2 ER PPC, ER маленький лазер та маленький пульс лазер та 5 охолоджувачів. Снайпер та боєць ближнього бою одночасно.

Емінус – 4 охолоджувачі, 2 ER PPC, 2 ER маленькі лазери, ER великий лазер та легка PPC загнані під прицільний комп’ютер. Ще один снайпер.Каелестіс – 5 додаткових охолоджувачів, тандерболт 10 з тонною ракет, 2 бінарні лазери, 2 кланові ER середні лазери та 2 кланові ER маленькі лазери.

Беріт – Голова Опакус Венаторі, і другий лідер Манеї Доміні, прецентор Беріт зробив собі конфігурацію Архангела. 7 додаткових охолоджувачів, обрізана PPC, середній пульс лазер змінної швидкості та 2 легкі і  1 важка PPC  з накопичувачами заряду. Він полюбляв відстрілювати голови ворогів залповим вогнем своїх гармат.

Загалом, Архангел має відносно невелику варіативність конфігурацій, через колосальні ресурси які виділені під виживання машини, тому часто видно різні варіації кількох базових варіацій, що були найоптимальнішими.