Виробник – Csesztreg Industriplex Alpha

Рік виробництва – 2847

Маса – 100

Клас – Штурмовий

Двигун – 300

Швидкість – 54 км/год

Ціна – 10,512,000

BV (2.0) – 3,001

Намагаючись довести що клани у всьому кращі за сферу, група вчених клану димчатого ягуара вирішила взяти старий пройоб пана Амаріса і перетворити його на функціональний бойовий мех. Зменшивши вагу шассі до 100 тонн, вони все ще використовували старше шасі (Стар ліг монстр – стандартний), тому бойова машина може вразити своїми розмірами непідготовану психіку. Більша частина цих машин – реліквії давнини, з довгою історією боїв, оскільки виробляються вони лише потроху.
Після знищення клану димчатого ягуара, установки виробництва захопили Скорпіони, а згодом Пекельні коні, які розмістили нові установки на території своєї окупаційної зони. Серед цікавих рис машини – амортизатори в руках, які дозволяють бити їми без загрози пошкодити зброю (дуже не по клановому) та здоровенне скло в кабіні, яке броньоване не так добре, як хотілося б. Внутрішня сфера прозвала машину Бегемотом, і свого часу сильно здивувалась коли побачила цих монстрів в гарнізонах. Назву машині дали в честь одного з ендемічних видів кланових світів. Свого часу, Джейме Вульф також запхав один з цих мехів у запаси Драгунів, коли летів у сферу, ця машина привертала багато уваги і була втрачена в битві на Мізері.

Базова модель несе на собі 3 стрибкові двигуни для мобільності, 2 великі пульс лазери та 2 гаусові гвинтівки з 4 тонами відер, 10 подвійних охолоджувачів у двигуні та 18 тонн броні – 46 (15 у спині) в центральному торсі, 27 (14 у спині) в бокових торсах, 32 у руках та 36 у ногах. І, все це без жодних технологій збереження ваги. Цей тон задається і наступним моделям – здоровенний джаггенраут, який своєю присутністю домінує поле бою часом більше, ніж новіші штурмові мехи.

Інші моделі:
Стоун Райно 2 – Скорпіони взялись до діла після падіння Ягуарів. Запхали надлегкий двигун та 6 додаткових охолоджувачів, ще тонну броні і 2 важкі середні лазери в дупу. В руки замість пульсів поставили по великому, середньому та маленькому важкому лазеру, в голову впхали протиракетну систему, а в ноги протипіхотні заряди. Загалом, це лазер шоу могло роздерти що завгодно, якщо, звісно, влучить.
Стоун Райно 3 – Коні вирішили замінити озброєння скорпіонячоє моделі на 4 великі пульс лазери, 2 ER мікро лазери, один з яких був у дупі, та 2 АТМ 9 з 4 тонами ракет. Також, машина мала загалом 21 подвійних охолоджувачів.
Стоун Райно 4 – тестова платформа – 17 одиночних охолоджувачів, 4 LRM 10 з 4 тонами ракет, 4 кулемети з 2 тонами набоїв, 4 ER середні лазери та 2 Ультра АЦ 20 з 4 тонами снарядів. лише 16.5 тонн броні на цьому “всього по 4” прототипі.
Стоун Райно 5 – 12 подвійних охолоджувачів, 16.5 тонн броні, 4 ЛБ Х 5 з 4 тонами снарядів та 6 ER середніх лазерів – одна з ранніх специфікацій Матара, предка Стоун Райно.
Стоун Райно 6 – 16 тонн ферофібрової броні для максимальної броньованості шассі, 18 подвійних охолоджувачів, 2 стрибкові двигуни, 1 Er маленький лазер в голові та 14 середніх пульс лазерів в торсах.
Стоун Райно 7 – Базовій моделі замінили гаусски за 3 ER великі лазери та маленький пульс лазер в голові, запхавши всього 26 подвійних охолоджувачів у шасі.
Стоун Райно 8 – Модель темної єри. Коні зняли стрибкові двигуни з меха, вставили в руки системи покращення актуаторів для більшої точності і додали маленький пульс лазер в голову.