ДІМ ЛЯО (КАПЕЛАНСЬКА КОНФЕДЕРАЦІЯ)

Франко Ляо почав правити в той час, коли Федеративні Сонця та Ліга Вільних Світів погрожували світам Капеланської Зони. Незрілі але могутні Великі Доми погрожували Капеланським Світам – і з цим треба було щось робити. Вихід був лише один: об’єднання.
Одразу після створення Капеланської Конфедерації в 2367 році, Девіонські війська окупували її столицю. Франко, як і всі Канцлери з того часу, прийняв жорсткий спосіб боротьби: орбітальне бомбардування. Воно знищило як ворожі війська, так і його столицю.
Це мислення “країна – все” досягло нової вершини в 2505 році. Калвар Лорікс написав “Кредо Лорікса” – трактат, називаючий МехВоїнів верхівкою розвитку війська та суспільства; це мислення швидко поширилось Внутрішньою Сферою.
Пів тисячоліття потому народ Капеланської Конфедерації пишались тим фактом, що громадянство треба було заслужити. Обов’язок перед Державою та її поточним Канцлером, Максіміліаном Ляо, вихваляється та поважається, беручи найкраще з суспільства.
Та ніхто не заслужив більше поваги та захоплення ніж МехВоїни Ляо, чия непохитна націоналістична гордість та завзятість зустрічали поразку за поразкою в боротьбі з рішучістю і гордістю.
Така відданість випестувала Дес Командос, еліту серед еліт; особистий підрозділ Канцлера. Експерти в усіх формах ведення війни, вони є вершиною відданості Країні.