Мех тижня: Фафнір(Fafnir) – Ліранська Гаусзилла

Виробник – Дефіанс Індастріз

Рік виробництва – 3063

Клас – Штурмовий

Маса – 100 тон

Двигун – 300

Швидкість – 54 км/год

Ціна – 11,470,000

BV (2.0) – 2636

Навала кланів відкрила численні можливості для Дефіанс, найбільшого виробника бойових мехів Ліранської Співдружності, але спроби вивести нові дизайни в поле якнайшвидше призвели і до численних проблем. Так, їх новий флагман, Дефіанс, виявився технічно несправним на релізі, тому його виробництво було призупинено, і в 3057 почалась розробка нового дизайну, Фафніра, який мав перекрити недоліки Дефіанс. Прототипи випустили в поле у 3061 у підрозділи вірні Катерині Штайнер, і в 3063 мех вийшов у серійне виробництво. Громадянська Війна ФедКом призвела до проблем з поставками зброї і появи альтеративних моделей, а окупація Гесперус 2 Словом Блейка під час Джихаду – до появи їх власної моделі Фафніра. Мех все ще існує у часи ІльКлану – поточної ери всесвіту – що довело ефективність дизайну.

Фафнір – на диво дешевий бойовий мех, оскільки в основі лежить звичайний двигун та ендо сталевий скелет. Здається дивним, що ліранці не впхнули туди здоровенний двигун, але у цьому і суть дизайну – інакше не влізала зброя. Окрім кейсу, у торсах машини знаходяться важкі гауссові гвинтівки – найбільша не артилерійська зброя тих часів. Мех несе 2 такі гвинтівки, 8 тонн снарядів до них, Guardian ECM (Модуль РЕБ Гардіан) для електронного захисту та середній пульс лазер і 2 ER середні лазери допоміжної зброї, бо весь тоннаж зжерли гаусски. Для охолодження використовуються 10 подвійних охолоджувачів у двигуні; на машині 19.5 тонн броні – 46 (16 у спині) у центральному торсі, 32 (10 у спині) в бокових, 34 в руках і 42 в ногах.

В результаті, ми маємо машину вогневої підтримки, яка далеко не втече від ліній поставки снарядів, але може, не хвилюючись про перегрів, довбати ворога із важких гауссок, які в оптимальній дистанції на 25% потужніші за АС/20 гармату. А ще торсова зброя машини стабілізована інженерами, аби пілот у процесі ще і міг собі дозволити потрохи змінювати позиції. Надзвичайно простий у використанні, міцний мех з найбільшими гарматами на полі бою не тільки став улюбленцем штурмових ліранських частин, але ще й знайшов популярність в інших місцях Сфери.

Інші моделі:

  • FNR-5B – проблеми з поставками гармат для Фафнірів призвели до появи цієї моделі. Гармати замінили на звичайні гауссові гвинтівки з 4 тоннами снарядів, 1 ER середній лазер і 1 ER великий лазер та додали 2 подвійні охолоджувачі. Машина стала менше залежати від снарядів, але 2 подвійні охолоджувачі не витягали додаткового перегріву.
  • FNR-5WB – модель Слова. 22 подвійні охолоджувачі, C3і система, скелет замінили на звичайний і залишили лазери у руках. В торси встановили 4 плазма гвинтівки та 5 тонн картриджів до них. Замість колосального удару дана модель спалювала усе в 450 метрах і в процесі не сильно грілась.
  • FNR-6U – легкий двигун, легка ферофібра, імпортована з Ліги Вільних Світів, 12 подвійних охолоджувачів і знову звичайний скелет. Озброєння – 4 легкі PPC та 2 Ультра АС/20 з 6 тоннами снарядів. Цей екстравагантний дизайн міг перевершити оригінальну машину, але ненадійність ультра гармат давала про себе знати.
  • FNR-5X – Іноді щоб зробити краще, треба повернутися до витоків. Фактично, це оригінальний мех без пульс лазера в кабіні в який не влізло 2 тонни снарядів до гармат. Але важкі гауcсові гвинтівки замінили на покращені важкі гауссові гвинтівки. Так, вони були трохи слабші за попередниць на короткій дистанції, але постріл не втрачав кінетичної енергії під час польоту снаряду. Ця модель активно збиває дропшипи у часи ІльКлану, якщо вірити книгам.
  • FNR-4A Fafnir Peter – персональна машина архонта Петера Штейнера-Давіона, патріотичніша за Дайші старшого брата. Лише одна важка гвинтівка з 4 тоннами снарядів, 3 середні пульс лазери, 2 ER великі лазери, 10 однозарядних Ракетних Установок-10 (залп на 100 ракет 1 раз за бій), 13 подвійних охолоджувачів, С3Слейв система та Guardian ECM. Аби все влізло, поставли компактний гіроскоп. Абсолютно феноменальний альфа удар, що відображав стиль бою мехвоїна.

Як використовувати Фафнір? Іди і стріляй, регочучи і пробиваючи здоровенні дірки у супротивнику. Колосальна витривалість не дає вийти з бою об щось на кшталт кулеметних патронів під двигуном, і мех може пережити сфокусований вогонь і пару трійку падінь. Але не слід підпускати до Фафніра дрібні мехи чи ворожу піхоту – машина обладнана нищити великі цілі, а не піхоту у багні.

Як битись проти Фафніра? Загалом, боляче. Необхідно максимально розривати візуальну дистанцію, обходити машину з флангу і не підпускати до своїх важливих цілей. Іноді простіше підставити жертовний мех під вогонь Фафніра, аби легендарна ліранська жадібність взяла своє, аніж стрибати усі вищеназвані маневри.

Такий він, Фафнір. Складний у використанні, наче палиця.

Сподобалось? Підтримай нас на Патреоні.
Become a patron at Patreon!

Залиште коментар