Мех тижня: Хайлендер ІІС (Highlander IIC) – або як напхати ще більше зброї в Хайлендер

Виробник – Аркадія, завод бойових мехів СМ-Т15

Рік виробництва – 2858

Клас – Штурмовий

Маса – 90 тонн

Двигун – 270

Швидкість – 54 км/год

Ціна – 10,091,280

BV (2.0) – 2979

Велика кількість Хайлендерів відправилась з Керенським, тому не дивно що машина була поступово змінена під новітні стандарти кланових мехів. Не дивлячись на те, що з появою омнімехів звичайні бойові мехи отримували значно менше уваги, у тоуманів кланів лишались сотні цих машин, які аж ніяк не стали гірше від переходу на кланові технології.

Починаючи з 3072 також було випущено кілька оновлених моделей кланового Хайлендера, які трохи змінювали викладку зброї на машині.

Базова машина несе максимальну кількість ферофібри, 14.5 тонн броні, які розподілені наступним чином – 40 (17 у спині) у центральному торсі, 28 (10 у спині) у бокових торсах, 30 у руках та 38 у ногах. Для охолодження використовуються 12 подвійних охолоджувачів і цього вистачає для повного охолодження за вийнятками стрибків і бігу при залпу з усієї зброї меха. Щодо зброї – одна Гауссова гвинтівка з 3 тоннами відер, 3 середні пульс лазери, LRM 20 з 4 тоннами ракет та 2 STREAK SRM 6 з тонною ракет.

Загалом, це машина з величезним запасом амуніції, яка не гріється, максимально броньована та ще і мобільна, дуже скромний мех другої лінії кланів.

  • Highlander IIC 2 – Версія 3072 року. Лазери замінено на ER моделі. Одна STREAK система і Гауссова гвинтівка лишились, інші ракетні системи замінено на 3 ATM 6 з 4 тоннами ракет. Машина має 16.5 тонн стандартної броні та 11 лазерних подвійних охолоджувачів, і Guardian ECM. У ліву руку вставили 6 AP Гауссових гвинтівок з тонною амуніції, та використали єндо сталь для зменшення маси машини. Фокусом дизайну було краще нищити піхоту та комбіновані війська, і загалом з цим він справлявся доволі непогано.
  • Highlander IIC 3 – Гауссову гвинтівку замінили на HAG 20 з 4 тоннами снарядів та поставили Guardian ECM. Загалом одне концентроване влучання замінили на трохи більше максимальної шкоди ворогу, але у формі кластерів. Електронний захист також ще краще захищає машину.

Такий він, Хайлендер ІІС, все той же 90 тонний монстр, тільки несе ще більше зброї.

Сподобалось? Підтримай нас на Патреоні.
Become a patron at Patreon!

Залиште коментар